רכיבים:
300 גרם פטריות פורטבלו/יער/שימג'י או כל סוג שאתם אוהבים
2 כפות אבקת פטריית זנב התרנגול אורגנית
1 בצל סגול גדול חתוך לקוביות
4 שיני שום קצוצות
2 גזרים קצוצים
2 גבעולי סלרי קצוצים
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
6 כוסות ציר מרק ירקות
2 כפות רוטב סויה
2-3 ענפי טימין
2 ענפי רוזמרין,
1/4 כוס אגוזי קשיו
מלח ופלפל לפי הטעם
3 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
בסיר גדול מטגנים בצל וסלרי תוך כדי ערבוב
עד שהם רכים וריחניים כ5- דקות.
מוסיפים פנימה את הפטריות הפרוסה
ומבשלים עוד ארבע דקות עד לריכוך והשחמה.
מערבבים פנימה את שיני השום הקצוצות ומבשלים עוד דקה.
מוסיפים את הגזרים ותפוחי אדמה, יחד עם הטימין והרוזמרין.
הניחו לירקות להתבשל כדקה, ולאחר מכן הוסיפו את אבקת זנב התרנגול,
ציר הירקות רוטב הסויה ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש ומכסים.
הניחו לסיר לבעבע במשך 20-30 דקות, או עד שתפוח האדמה נימוח.
מוציאים את תפוחי האדמה מהמרק ומכניסים לבלנדר ביחד עם אגוזי קשיו
ומספיק נוזלים כדי לגרום לבלנדר לעבוד.
טוחנים למרקם חלק, ואז מחזירים לסיר המרק. מגישים עם לחם פריך.
בתיאבון!